210 - 677 22 22 · info@lifeclinicgroup.com

H Life Clinic Group συνεργάζεται με τον Πέτρο Κουρουπάκη που σχεδίασε για εσάς ένα κύκλο μαθημάτων μπαλέτου για ενήλικες.

Mέσα από τη φιλοσοφία και την τεχνική του κλασσικού χορού ελάτε να μυηθείτε σε ένα νέο τρόπο άσκησης και να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τον εαυτό σας.

Bελτιώστε την κίνηση, την αναπνοή και τη στάση του σώματός σας, μέσα από μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας.

Τα οφέλη του Μπαλέτου για Ενήλικες

 1.  «Σκληρό» στους μύες, «μαλακό» στις αρθρώσεις. Οι μικρές, υπερ-ελεγχόμενες κινήσεις που πραγματοποιούνται σε μαθήματα barre μειώνουν την πίεση στις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τη σπονδυλική σας στήλη. Κάνοντας το barre τακτικά, θα παρατηρήσετε επίσης μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην δύναμη και τη στάση σας. Κι ενώ ένας σφιχτός κορμός θα σας χαρίσει μια ψηλότερη κορμοστασιά, επιπλέον θα σας κρατήσει και ασφαλείς από τους τραυματισμούς.
 2. Δουλέψτε το σώμα σας από την κορφή ως τα νύχια. Μετά από κάθε ικανοποιητικά εξαντλητικό μάθημα – στο βαθμό που ο καθένας έχει αντοχή ή ανάγκη-, ολόκληρο το σώμα σας θα αισθάνεται αληθινά δουλεμένο. Θα νιώσετε δυναμωμένοι και αναζωογονημένοι. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, το μπαλέτο είναι ένας συνδυασμός pilates και προπόνηση αντοχής με συντονισμό της αναπνοής. Κάνοντας plié, jetté, rellevé… χρησιμοποιείτε το σωματικό σας βάρος για να ενισχύσετε τον κορμό και το κάτω μέρος του σώματός σας. Όσο περισσότερο συνεχίζετε να εξασκείστε, τόσο θα κατακτάτε την ακεραιότητα των ακριβών κινήσεων και θα βελτιώνετε τις κινητικές σας δεξιότητες.
 3. Αυξημένη ευλυγισία. Μέσα από εστιασμένες διατάσεις, μια βελτιωμένη εμβέλεια κίνησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του μπαλέτου. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι ευέλικτοι αλλά όχι δυνατοί, ή δυνατοί αλλά όχι ευέλικτοι. Το Μπαλέτο για Ενήλικες μπορεί να διδάξει το σώμα σας να είναι και τα δύο. Η ευελιξία και η δύναμη σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε μια μακρύτερη, πιο ενεργή ζωή χωρίς τραυματισμούς.
 4. Αυξάνει τη γνωστική λειτουργία. Όπως με την εκμάθηση ενός νέου σπορ, το μπαλέτο προκαλεί στο μυαλό σας να συγχρονίσει τη στάση σας με τη μουσική αλλά και με τις προσδοκίες σας. Κι ενώ ασκείτε το σώμα σας, εξασκείτε ταυτόχρονα και το μυαλό σας. Στην τάξη θα πρέπει να είστε συντονισμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον καθηγητή για να βελτιώσετε τα βήματα και τις θέσεις σας, να υπολογίσετε τον χώρο και όλα αυτά συγχρονισμένα στο ρυθμό της υπέροχης μουσικής μπαλέτου. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και ως εκ τούτου διεγείρει τον εγκέφαλο και τον βοηθάει να εστιάζει. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου άνοιας.
 5. Ανακουφίζει από το άγχος. Δείτε το μπαλέτο σαν μια διασκέδαση και μια πρόκληση για το σώμα σας να επιτύχει θέσεις που δεν ήξερες ότι ήταν δυνατές. Γελάστε με τα λάθη του χορού σας και επικεντρωθείτε στη βελτίωση αυτού που μπορείτε αντί να ανησυχείτε για εξωτερικά θέματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.
 6. Καλύτερη στάση σώματος. Το μπαλέτο σας βοηθά να πετύχετε την ευθυγράμμιση της στάσης του σώματος. Κάθε κίνηση απαιτεί μια εγρήγορση για το πώς μεταφέρετε τον εαυτό σας από τη μια στάση στην άλλη. Κομψές φόρμες όπως το Port de Bras διορθώνουν την στραβή, ανθυγιεινή στάση τραβώντας τους ώμους σας πίσω και επιμηκύνοντας το λαιμό σας.
 7. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Ο καθένας μπορεί να κάνει μπαλέτο. Ξεκινά με την έμφυτη επιθυμία να το ξεκινήσει και να θέσει εφικτούς στόχους σε βάθος χρόνου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η εκπαίδευση μπαλέτου αύξησε την ποικιλία της διαμόρφωσης των ποδιών των υποκειμένων. Ωστόσο, ένας έμπειρος και ερασιτέχνης χορευτής έρχονται αντιμέτωποι με συγκρίσιμα επίπεδα δυσκολίας ελέγχου και τελειοποίησης της κάθε στάσης. Αφήστε τον εαυτό σας να σας καταπλήξει με την ολοκλήρωση μια στάση που σας τρόμαζε πριν.
 8. Καίει θερμίδες. Το σωματικό σας βάρος επηρεάζει την ποσότητα θερμίδων που καίγονται σε ένα μάθημα 60 λεπτών. Ένα άτομο που ζυγίζει περίπου από 60 κιλά μπορεί να κάψει περίπου 200 θερμίδες ή περισσότερο σε μόλις 30 λεπτά, που είναι περίπου 400 θερμίδες ανά συνεδρία.

Τι πρέπει να ξέρετε

 1. Δεν απαιτείται εμπειρία. Ο καθένας έχει διαφορετικά σημεία εκκίνησης, ισχυρά σημεία και προκλήσεις! Αν ανησυχείτε επειδή δεν έχετε καμία εκπαίδευση χορού ή φοβάστε ότι δεν θα είστε σε θέση να «το πιάσετε» ή να αντέξετε μέχρι το τέλος, μείνετε ήσυχοι ότι ο εκπαιδευτής σας θα σας καθοδηγήσει στις κινήσεις με γνώση, υπομονή και διακριτικότητα. Και, θυμηθείτε, κάθε άτομο μπορεί να αντικρίσει την πρόκληση στο δικό του επίπεδο στην τάξη χωρίς να επηρεάζει την προπόνηση κάποιου άλλου. Πάντα να μετράτε την πρόοδο σε σχέση με εσάς τους ίδιους, κι όχι με το πρόσωπο δίπλα σας!
 2. Τροποποιήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο. Η ομορφιά των μαθημάτων είναι ότι όλοι δουλεύουν με μικρές κινήσεις και μπορούν να περιορίσουν ή να επεκτείνουν το εύρος κίνησης τους για να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Οι ασκήσεις μπορούν πάντα να τροποποιηθούν είτε είστε αρχάριος, υπερβολικά αδύνατος, υπέρβαρος, αγύμναστος, είτε έχετε κάποιο ελαφρύ τραυματισμό.
 3. Βάλτε ό,τι ρούχα θέλετε! Αν έχετε απωθημένο ένα ροζ τουτού, φορέστε το. Αν θέλετε να έρθετε με φόρμα ή κολάν ή κορμάκι … όλα είναι αποδεκτά αρκεί να έλθετε με καλή διάθεση!

         

 • Προαγορά Μήνα (8 μαθήματα) 150€
 • Προαγορά Μαθήματος: 20€
 • Είσοδος ανά Μάθημα: 25€
X